Title Sakarya Bölgesi Su Kaynakları ve Alabalık Yetiştiriciliği Yapan İşletmelerin Mevcut Durumu
Authors Muhammed Ali BALTACI,Hamdi AYDIN
Abstract Türkiye’de ilk alabalık üretim tesisi 1970 yılında Sakarya ilinde kurulmuş olup, Sakarya ili ülke çapında alabalık üretiminin yaygınlaşmasında da öncü ve etkin bir rol oynamıştır. Doğu Marmara Bölgesinde yer alan Sakarya ili, Karadeniz Bölgesini çağrıştıran yeşil bitki örtüsü, dereleri ve Sapanca Gölü ile son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin önemli gezi ve dinlenme yerlerinden biri haline gelmiştir. Bölgede faaliyet gösteren alabalık işletmeleri oluşan bu yeni durum ile birlikte sadece üretim yapan işletmeler olmaktan ziyade yeme-içme, dinlenme ve hatta konaklama şeklinde hizmet vermeye başlamışlardır. Sakarya’daprojeli 25 alabalık üretim işletmesi mevcuttur. Bu işletmeler toplamda 769 ton/yıl ve 3.400.000 adet yavru kapasitesine sahiptir. Bölgede alabalık üretimine uygun su kaynakları büyük oranda kullanılmış olup, üretilen balıkların tamamı da Sakarya sınırları içinde tüketilmektedir. Sakarya İlindeki hemen hemen bütün alabalık üretim işletmeleri kendi bünyelerinde bulunan lokantalarda balığı pişirerek veya perakende olarak satmaktadır.
Keywords Alabalık Üretimi,Sakarya
Journal BIBAD - Research Journal Of Biological Sciences
Issue Issue 1
Page 49-52
Year 2016
Download Download this article.!!!
This article has been downloaded 8 times.


© 2016 www.nobel.gen.tr. All rights reserved | Design by Nobel Science and Research Center